Sklep z produktami dla szynszyli - zapraszamy. Z przyczyn technicznych grafika nie została wyświetlona.

Sklep Wszystko dla świnki morskiej - zapraszamy. Z przyczyn technicznych grafika nie została wyświetlona.
Blog > Komentarze do wpisu
SOS SEROWY QUATTRO FROMAGI

Myślę, że większość osób co najmniej lubi ten sos. Nie jest on jednak tak łatwy jak można by się spodziewać. To znaczy da się przyrządzić byle co z serów, które trzymamy w lodówce ale nigdy nie dorówna to temu specjałowi podawanemu w restauracjach. W końcu udało się i mi rozkminić ten przepis. Sos z tego przepisu jest bardzo gęsty, niezmiernie aromatyczny i kremowy wręcz niepowtarzalny. Bardzo, bardzo polecam.


Poziom trudności: 3/10

Ilość: dla 4 osób

Czas przygotowania: 20-25minut

SKŁADNIKI:

  • Ser salami 6dag
  • Ser lazur niebieski 1trójkatne opakowanie
  • 1 serek topiony łagodny np. gouda
  • Mozarella niecałe pół kulki
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 małe opakowanie śmietany

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1 Sery pokroić na drobne kawałki i wrzucić do garnka o grubym dnie ze śmietaną i resztą składników.

2. Włączyć bardzo mały ogień i powoli gotować pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.

3. Po 10-15 min sery rozpuszczą się tworząc kremowy jednolity sos.

4. Najlepiej smakuje z ugotowanym brokułem i ulubionym makaronem.

Smacznego!

piątek, 04 marca 2011, kaaasiuniaa

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: natalia, *.ssp.dialog.net.pl
2015/03/22 17:36:13
Rewelacja! Czekałam na taki przepis :) Dziękuję z całego serca :)