Sklep z produktami dla szynszyli - zapraszamy. Z przyczyn technicznych grafika nie została wyświetlona.

Sklep Wszystko dla świnki morskiej - zapraszamy. Z przyczyn technicznych grafika nie została wyświetlona.
Blog > Komentarze do wpisu
PICANTE CONCHIGILIONI

 Conchigilionni to bardzo wdzięczny materiał do popisu. Widziałam już je w wielu odsłonach i prawie w każdej równie reprezentatywne. I smaczne. Przyznam szczerze, że osobiście wolę lasagne czy cannelloni ale dla miłośników cięższych makaronów al. dente z pewnością będzie rewelacyjnym odkryciem. I co by nie mówić wspaniały sos pomidorowy zawsze jest wart polecenia, jak i dobrze doprawione odpowiednie mięso. W sam raz na lekką romantyczną kolację J


Ilość: dla 2 osób

Poziom trudności: 3/10

Czas przygotowania: 45 minut

SKŁADNIKI:

  • 15 dag mięsa mielonego (u mnie mielona szynka wieprzowa na pół z piersią z indyka)
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu cyenne
  • Ostra papryka
  • Słodka papryka
  • ½ cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • Sos pomidorowy z tego przepisu
  • Kilkanaście muszli conchigilioni

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1 Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulę, czosnek i mięso mielone.

2. Smażymy na wolnym ogniu około 15minut, w międzyczasie doprawiając do smaku, na końcu dodając przecier pomidorowy.

3. Makaron wrzucamy na wrzątek i gotujemy al. dente.

4. Blanszujemy makaron zimną wodą. I napełniamy muszle mięsem.

5. Do naczynia żaroodpornego wlewamy na dno sos pomidorowy i układamy na nim conchigilioni.

6. Na koniec posypujemy je serem i wstawiamy do piekarnika na 20minut do 220st.

Smacznego!

niedziela, 19 czerwca 2011, kaaasiuniaa

Polecane wpisy

Komentarze
2011/06/19 18:38:37
O, ja to lubię i conchiglioni i lasagne i canneloni i w ogóle każdy makaron:) Pysznie wygląda!
-
2011/06/19 19:05:16
bardzo efektownie wygląda taki makaron. chętnie sama go przygotuję.
-
2011/06/19 22:44:05
uwielbiamy taki makaron.
-
2011/06/19 22:59:03
Oj, zjadłabym takie aromatyczne muszle w pomidorowym sosie :)
-
2011/06/20 08:46:52
Pięknie się prezentuję a ja zrobiłam się od razu głodna:)
-
2011/06/20 09:09:14
Dziękuję :-) i polecam do przetestowania, robi się szybko i zawsze wychodzi :-)
-
2011/06/20 10:22:22
oblizuję się ze zdwojoną siłą, oglądając te pyszne zdjęcia!
-
2011/06/20 17:23:10
smakowite jedzonko:)