|
Blog > Komentarze do wpisu
Chleb miodowy z maszyny
Na Mikołaja zostałam obdarowana rewelacyjnym wynalazkiem jakim jest maszyna do pieczenia chleba. W związku z tym rozpoczęłam wielkie testowanie i obecnie jestem gotowa podać przepis na chleb z maszyny, który jest lekki i smaczny, i na pewno się udaje. Okazuje się, że jedynie wybrane przepisy nadają się do maszyny i takie też będę co jakiś czas zamieszczać opatrzone dopiskiem „z maszyny”. Pieczywo z maszyny robi się banalnie szybko. Jednocześnie pieczywo nie traci wartości odżywczych i wciąż jest zdecydowanie zdrowsze od większości kupnych wynalazków. Jest to idealne rozwiązane dla zapracowanych wielbicieli zdrowej żywności. Ilość: 1 bochenek Czas przygotowania: 5min Poziom trudności: 1/10 SKŁADNIKI:
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1 Wszystkie składniki według podanej kolejności umieszczamy w maszynie. 2. Nastawiamy wybrany program- u mnie 1. 3. Pamiętamy aby po sygnale dźwiękowym wyciągnąć łopatki. 4. A po upieczeniu wyciągnąć z foremki i studzić na kratce. 5. Polecam również nie kroić bochenka zanim nie wystygnie całkowicie. 6. Chleb rewelacyjnie komponuje się z wędliną. Smacznego! wtorek, 27 grudnia 2011, kaaasiuniaa
|