Sklep z produktami dla szynszyli - zapraszamy. Z przyczyn technicznych grafika nie została wyświetlona.

Sklep Wszystko dla świnki morskiej - zapraszamy. Z przyczyn technicznych grafika nie została wyświetlona.
Blog > Komentarze do wpisu
Bułeczki na ziemniakach rosnące nocą

Bardzo smaczne bułeczki, dość długo utrzymujące świeżość, dzięki zawartości ziemniaków. Puszyste neutralne w smaku, świetnie nadają się do słodkich jak i słonych dodatków.


Ilość: 20 bułeczek

Czas przygotowania: 45minut

Poziom trudności: 3/10

Składniki:

  • 550 g mąki pszennej chlebowej
  • 1 łyżeczka soli
  • 55 g miękkiego masła
  • 175 g ugotowanych, rozgniecionych ziemniaków (zimnych)
  • 3 łyżeczki suchych drożdży (około 10 g) lub 20 g świeżych drożdży
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 jajko, roztrzepane
  • 125 ml ciepłego mleka
  • 150 ml ciepłej wody

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie składniki miksuję 6-8minut.

2. Miskę z ciastem odstawiam do podrośnięcia na 30 minut.

3. Formuję bułeczki, układam na papierze do pieczenia i wstawiam do lodówki na noc.

4. Rano 30minut przed pieczeniem wstawiam do piekarnika w temperaturze 35stopni.

5. Piekę 20 minut w 20st. 

6. Studzę na kratce.

Smacznego!

czwartek, 31 stycznia 2013, kaaasiuniaa

Polecane wpisy

Komentarze
2013/01/31 19:24:25
Takie świeże bułeczki na śniadanie to jest to!
-
2013/06/24 14:57:54
na śniadanie takie bułki i od razu cała reszta dnia lepsza
-
2013/07/02 16:30:52
super, naprawdę genialna robota
-
2013/09/02 20:27:48
naprawdę w 20 st C ??? proszę o szybka odpowiedź , bo nastawiłam bułeczki na noc!
-
2013/09/03 17:07:05
Oczywiście chodziło o 200st !
Pozdrawiam