Sklep z produktami dla szynszyli - zapraszamy. Z przyczyn technicznych grafika nie została wyświetlona.

Sklep Wszystko dla świnki morskiej - zapraszamy. Z przyczyn technicznych grafika nie została wyświetlona.
Blog > Komentarze do wpisu
Cebulowo- jabłkowe grzanki cheddarowe

Bardzo lubimy tosty w każdej postaci i przygotowujemy je myślę, że tak jak i większość z Was co najmniej kilka razy w miesiącu (jak nie tygodniu!), zwykle klasyczne z masłem i serem, tym razem jednak zainspirowani zabawą kulinarną "Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda mój mąż postanowił kromki bagietki posmarować smalczykiem roślinnym Smakowita Pajda z cebulką i jabłkami i to był strzał w dziesiątkę. Smakowita Pajda zaskoczyła nas, tym, że po podpieczona z bagietką nadaje jej idealną chrupiącą strukturę. Smalczyk roślinny Smakowita Pajda w tej kombinacji jest bardzo wyraźnie wyczuwalny nawet przy nałożeniu cienkiej jego warstwy rewelacyjnie koresponduje z serem żółtym. Polecam!

Ilość: dla 4 osób

Poziom trudności: 1/10

Czas przygotowania: 15 minut

SKŁADNIKI:

  • 1 bagietka pszenna
  • opakowanie Smalczyku roślinnego Smakowita Pajda z cebulką i jabłkami
  • 150 g startego sera cheddar

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Bagietkę kroję na cienkie kromki.

2. Każdą kromkę posmarowałam obficie smalczykiem roślinnym Smakowita Pajda.

3. Do rozgrzanego piekarnika (funkcja grill) włożyłam kanapki na ok. 5 minut do czasu aż będą złotego koloru. 

4. Na podpieczone grzaneczki ułożyłam starty ser cheddar i całość wsunęłam do piekarnika na kolejne 3-4 minuty. 

5. Podałam gorące, pozostałe gdy przestygły wciąż pozostały bardzo chrupiące.

 

 

poniedziałek, 10 lutego 2014, kaaasiuniaa

Polecane wpisy

Komentarze
2014/02/11 15:51:54
Grzanki wydają się być rewelacyjne:)
koniecznie muszę spróbować!
Ciekawe jak będą smakować z oliwą extra vergine, muszę ryzykować;)
-
2014/02/11 17:47:38
Mmm,, zjadłoby się grzaneczkę, nie powiem :)
-
2014/02/12 17:11:44
Noo ciekawe te grzanki :)
-
2014/02/20 16:18:05
Uwielbiam ser, więc na sam jego widok zaraz zabieram się do roboty ;)
-
2014/02/24 17:03:26
Najlepiej jest jeszcze wytopić sobie swój smalec i dodać tam troszkę soku z jabłek i słoninkę w postaci skwarek. Troszkę soli na górę i nic lepszego w zimę nie ma.
-
2014/03/04 17:58:17
Ja jestem wielbicielką wszelkich zapiekanek,więc na pewno skorzystam z tak smakowitego przepisu.
-
2014/03/14 15:17:48
Idealna przekąska:) wygląda pysznie
-
2014/03/21 21:31:42
Prosty szybki przepis a jakie w nim urozmaicenia,zaraz wypróbuję.
-
2014/04/17 16:14:02
Aleee to apetycznie wygląda
-
2014/04/23 10:35:24
Ależ fajna przekąska. Idealna dla mnie.
-
2014/05/05 13:42:42
Wyglądają super, sama chętnie spróbuję :)
-
2014/05/17 22:29:39
W sam raz na zaspokojenie pierwszego głodu. :) Szybko, tanio i pysznie.
-
2014/06/04 09:09:34
Mmm! Narobiłaś mi smaka :) Do tego jeszcze grillowany kurczak :)
-
2014/06/09 15:13:13
idealne, uwielbiam dobry ser :)
-
2014/12/09 23:49:27
takie pajdy są wspaniałe a do tego sos czosnkowy domowej roboty hmm niebo w gębie
-
2014/12/20 06:09:55
uwielbiam tego typu dania, proste i niebezpiecznie smaczne, człowiek opanować się nie może przy ich jedzeniu i chciałby jeszcze jeszcze
-
2015/01/21 19:35:21
Ja już kilka razy patrzyłem w sklepie na ten smalczyk ale jakoś się nie mogłem do tej pory zdecydować :) Takie grzanki bardzo lubię - szczególnie z masłem czosnkowym własnej roboty. Twój przepis brzmi ciekawie - nowy smak więc warto wypróbować. A czy masz jeszcze inne patenty na takie grzaneczki ;)?
-
2015/03/16 07:12:25
Proste a jakie pyszne jako przekąska jest wprost wyśmienite Znajomym bardzo smakowało więc na szybko robiliśmy kolejną partię