Sklep z produktami dla szynszyli - zapraszamy. Z przyczyn technicznych grafika nie została wyświetlona.

Sklep Wszystko dla świnki morskiej - zapraszamy. Z przyczyn technicznych grafika nie została wyświetlona.
Blog > Komentarze do wpisu
Grecka zupa pomidorowa

pomidorowa_b

Błyskawiczna i banalnie prosta "pomidorówka", która uda się i zasmakuje KAŻDEMU. Gwarantuje :-).

SKŁADNIKI:

1 przecier pomidorowy Łowicz 190g

1,5 l bulionu warzywnego

1 bakłażan

4 ząbki czosnku

75 g sera feta

Pieprz czarny

sól

1 i 1/2 łyżki pikantnej oliwy z chilli lub spora szczypta pieprzu Cayenne

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Bakłażana kroję na pół, obsypuję solą o odstawiam aż puści sok. Trwa to około 10 minut. Po tym czasie przepłukuję go wodą i wstawiam do piekarnika na funkcję grill na 15-20 minut razem z obranym czosnkiem w żaroodpornej miseczce.
  2. Grillowango bakłażana obieram (skórka praktycznie sama odchodzi) a następnie miksuję w blenderze na krem z przecierem pomidorowym, czosnkiem i bulionem.
  3. Na koniec wszystko podgrzewam, dodaję oliwę, sól i pieprz.
  4. Gorącą zupę już w miseczkach posypuję rozkruszonym serem feta. Serwuję z pieczywem.

pomidorowa_d

Pomidorowa? Inaczej! Tak się teraz robi samo najlepsze!

 

 

 

 

sobota, 30 kwietnia 2016, kaaasiuniaa

Polecane wpisy