Sklep z produktami dla szynszyli - zapraszamy. Z przyczyn technicznych grafika nie została wyświetlona.

Sklep Wszystko dla świnki morskiej - zapraszamy. Z przyczyn technicznych grafika nie została wyświetlona.
Blog > Komentarze do wpisu
Kawa zbożowa karmelowo- cynamonowa z pomarańczową nutą

Na mroczne wieczory nie ma nic lepszego niż pyszna gorąca inka z dodatkiem karmelu i cynamonu. Wyobrażacie sobie już ten aromat? mmm pycha!

inka1

Składniki na 2 kubki 200ml

2,5 łyżki cukru

1/4 łyżeczki cynamonu

200 ml mleka

4 łyżeczki inki klasycznej

200 ml wody

1-1/2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Cukier wsypujemy do garnka z grubym dnem i podgrzewamy na niewielkim ogniu. Gdy się rozpuści i pięknie zarumieni dolewamy mleka i podgrzewamy, mieszając aż składniki się połączą.

2. Do tak powstałej mikstury dodajemy inkę, cynamon i wodę. Pomarańczę szorujemy, sparzamy i ścieramy jej skórkę na tarce o drobnych oczkach (ok 1/4)

3. Gorący aromatyczny napój przelewamy do kubków. Na koniec można go ozdobić spienionym mlekiem lub odrobiną bitej śmietany. 

Smacznego!

inka2


alt="Łączy przyjemne z naturalnym">

 

środa, 23 listopada 2016, kaaasiuniaa

Polecane wpisy

Komentarze
2016/11/23 17:47:54
Oj tak, z karmelem... Pyszności :)
-
2017/01/10 12:04:20
Pije codziennie inkę! naprawdę to ma sens!